Farven gul

Oprettet d. under Maleri, Inspiration, Blandede bolcher

Jeg har længe, hvis ikke næsten altid, haft et lidt ”anstrengt” forhold til farven gul. Dvs. som barn ELSKEDE jeg gul, og mit værelse var malet med solgule vægge og så var jeg ydermere den lykkelige ejer af en meget orange seng .-) Så farveglæde har jeg vist altid haft.

Det er bestemt ikke fordi jeg ikke kan lide farven gul, jeg har endda noget gult tøj som jeg er vældigt glad for, men i al den tid jeg har malet, har den gule farve aldrig været den jeg har kastet mig over, jo i en sart lys udgave, eller så varm og dyb, at den næsten har været ovre i det orange, men aldrig solgul.

Mit forhold til gul slog mig faktisk først her for nylig, da nogle kønne grønne planter jeg havde købt til mine havekrukker, pludseligt sprang ud med solgule blomster (anede ikke denne plante ville blomstre…) Min første tanke var at grave dem op, og erstatte dem med nogle andre, i en anden farve.

Men i stedet besluttede jeg mig for at udfordre mig selv med den gule farve. Den skulle indgå som et tydeligt element i mine næste malerier.
Det har bestemt ikke været uden kamp, at den har overlevet på lærredet, og den er da heller ikke endt med at være den dominerende farve i malerierne.

De færdige malerier, og de gule blomster der startede det hele, kan ses herunder.
Maleri "Keep moving" 100 x 100 cm.

Maleri "Sunshine" 100 x 100 cm.

Maleri "For enden af regnbuen" 140 x 100 cm.


       


Kommentar(er) 2

  • Line
    Line

    Hej Hvad er prisen på billedet \"for enden af regnbuen\"? Venlig hilsen Line

    Svar

Skriv din kommentar