Sorter på farver:
eller sorter på størrelse:

Blå malerier

I mine abstrakte kunstmalerier sammensætter jeg farverne på mange forskellige måder. Her på min hjemmeside kan du øverst oppe vælge en farvekategori og få vist de af mine malerier, hvor fx den blå farveskala dominerer. Sådan finder du hurtigt billeder i din favoritfarve, der kan udsmykke dit hjem og tilføre rummet et farverigt, nyt liv.

En tidløs klassiker, der leder tankerne hen på himmel og hav

Et blåt maleri vil umiddelbart virke som et roligt og harmonisk maleri for de fleste. De blå farver leder automatisk tankerne hen på himmel og hav, som de fleste forbinder med noget positivt og beroligende. Da den blå farve ikke er påtrængende og dominerende, kan et blåt maleri passe ind i langt de fleste hjem, hvor det vil tilføre en diskret farve og være med til at skabe ro. Det siges nemlig at have en afslappende effekt på dig, hvis du omgiver dig med blåt, så du kan prøve at eksperimentere med at indrette med blå farver derhjemme for at skabe rolige omgivelser.
 

Som alle andre farver spænder den blå farve vidt. Den går fra den helt sarte lyseblå, vi kender som babylyseblå, til den helt mørkeblå, der ofte betegnes som marineblå. Derimellem er der et væld af andre nuancer, som fx turkis og petroleumsblå. Hvis den blå farve tilsætte noget rødt, bevæger farven sig over mod det lilla, og tilsættes den blå farve noget gult, går farven mod de grønne farver. 
 

Ens forhold til de forskellige farver er forståligt nok meget personligt, men når det så er sagt, så er den blå farve nok den, som er mest populær, fordi den på en eller anden måde er både klassisk og tidsløs.

Blå symboliserer ro, harmoni og orden

Den blå farve fremkalder hos mange en følelse af ro, fred, og harmoni. Farven vækker ikke kun associationer til himmel og hav, men også til en lang række positive energier som fx oprigtighed, ære, pålidelighed, loyalitet, sammenhørighed, tillid, sandhed, spiritualitet, inspiration, renlighed, orden og forståelse.


Farven blå har også religiøse og kulturelle betydninger rundt om i verden, og den er i mange kulturer knyttet til guder og det guddommelige. I den vestlige verden er blå symbol på Guds sandhed og evigheden, ligesom den er Jomfru Marias farve på grund af hendes blå kappe. Indenfor jødedommen står farven for hellighed, og for hinduerne er farven symbol på guden Krishna. De ægyptiske guder og konger bar ofte blåt skæg og paryk, og både i Ægypten og Mexico var det farven, der forbandt guderne og det guddommelige. Den blå farve er altså kraftfuld, og i Mellemøsten er det en beskyttende farve, ligesom man i Kina forbinder blå med udødelighed.
 

I astrologiens verden er stjernetegnet tyrens farve lyseblå, skorpionens er blå, skyttens er kongeblå og vandmandens farve er mørkeblå.
 

Farven blå bruges også i mange sammenhænge i vores sprog. Når vi siger, at noget opstår ”ud af det blå”, taler vi om noget pludseligt og ukendt, lige som udtrykket at ”tage ud i det blå” også betegner noget ukendt. Blåt symboliserer også de kongelige og adelige med udtryk som ”blåt blod i årerne”, farvebetegnelsen ”kongeblå” og den kongelige, blå Elefantorden.
 

Mine blå malerier

Når jeg arbejder med mine abstrakte malerier, bruger jeg et væld af blå nuancer som fx den lyse turkise og den mørkere koboltblå. Som jeg har været inde på, giver blå farver en følelse af fred, ro og harmoni. Blå er også tænkningens farve, så lader du dit blik vandre i de mange lag i mine malerier, kan der opstå en række positive associationer som fx inspiration, rolighed, ære, hengivenhed, tillid, orden og sikkerhed.
 

Hvis du har lyst til at se nærmere på mine blå malerier, er du meget velkommen til at komme på besøg i mit galleri, hvor jeg udstiller mange af mine kunstværker. Kontakt mig gerne, så aftaler vi en tid.
 

Her kan du købe blåt UV-lys.