Sorter på farver:
eller sorter på størrelse:

Røde malerier

Som kunstmaler bruger jeg et væld af forskellige farvesammensætninger i mine værker. Du kan øverst her på siden sortere mine malerier efter farveskala, og sådan kan du hurtigt finde frem til abstrakte billeder i lige netop de farver, der passer ind i de omgivelser, du ønsker at pynte med et nyt og farvestrålende maleri.

Rød signalerer kærlighed, varme og passion

Rød er en meget dominerende og kraftfuld farve, og vi betegner ofte rød som kærlighedens farve. Farven symboliserer eksempelvis intensitet, varme, lidenskab, følelser, spænding, kraft og passion.
 

Selv om den røde farve kan være blandet, så den fremstår både som kold og varm, vil de fleste opleve rød som en varm farve ligesom gul og orange. Disse farver forbindes med sol, sommer og måske også med varme og ild.
 

Når man bruger røde nuancer i et maleri, giver det en fantastisk glød og udstråling i billedet. I og med at rød er en meget i øjnefaldende farve, vil et maleri med røde farver uundgåeligt tiltrække sig opmærksomhed. De farverige og varme malerier i røde farver passer utrolig godt ind i nutidens boligindretning, der ofte er meget stilren og minimalistisk i sit udtryk. I en sådan bolig vil et maleri med rødt være med til at give noget liv, varme og energi.
 

Kigger vi på farvernes brug inden for kultur og religion, er den røde farve meget udbredt. I Kina er rød den hellige og livgivende farve, og den bruges i ceremonier som fx bryllupper, begravelser og den såkaldte rød-æg ceremoni, hvor babyer får deres navne. Her i den vestlige verden bruges farven i høj grad i forbindelse med julen og på Valentinsdag.  
 

Inden for kristendommen bruges farven rød til at symbolisere Kristi blod og lidelse på korset og Helligåndens ild. I den katolske kirker er rød kardinalernes farve i Vatikanet, og rød symboliserer også martyrernes blod. Farven er også tilknyttet den romerske krigsgud Mars, så udover de mange positive associationer kan rød altså også symbolisere mere voldsomme ting som fx vrede, aggressivitet, raseri og kamp.
 

Den røde farve har også sneget sig ind i vores sprog, hvor vi taler om, at nogen ”ser rødt”, når de er vrede og ophidsede, og i den positive betydning, at vi ”maler byen rød”, når vi er ude for at fejre noget.

Mine røde malerier

Som du kan se her på min hjemmeside, bruger jeg forskellige røde nuancer i mine farvestrålende malerier. Et rødt maleri er fyldt med varme og energi, og det røde maleri giver liv og farve til det rum, det hænger i.
 

Betragter du mine røde malerier, kan der opstå en række associationer som eksempelvis kærlighed, lidenskab, intensitet, energi og varme.

Ønsker du at se nærmere på malerier med enten lidt eller meget rødt til dit hjem, så tag et kig rundt her på hjemmesiden, hvor du vil finde et stort udvalg af røde malerier.

Du er også velkommen til at besøge mit galleri i Egå lige nord for Aarhus for at se mine værker på tæt hold.
Kontakt mig meget gerne, så aftaler vi en tid til fremvisning.