Sorter på farver:
eller sorter på størrelse:

Lilla malerier

Jeg maler abstrakte billeder med en lang række farvesammensætninger. Her på siden kan du øverst oppe sortere mine malerier efter farveskala. Du kan altså hurtigt få overblik over, hvilke værker der passer perfekt ind i det rum, du gerne vil give nyt liv med et farverigt maleri.

Lilla betyder åndelighed, luksus og det royale

Farven lilla symboliserer et væld af forskellige ting, og betydningen afhænger fx af, hvilken religion, man har og hvilket land man er i. Det er dog meget udbredt, at farven lilla signalerer luksus, helbred, mystikken og det royale.
 

Farven lilla symboliserer også åndelighed, og Leonardo Da Vinci var faktisk af den overbevisning, at effekten af meditation blev ti gange større, hvis meditationen foregik i lilla belysning. Lilla nuancer anses ofte som kreativitetens farve, og Richard Wagner komponerede flere af sine operaer i et rum, der var malet lilla, fordi farven gav ham inspiration.
 

Herhjemme var farven lilla meget populær i1960’erne. Den symboliserede den frihedssøgende ungdom og blev brugt som en både ukonventionel og provokerende farve.

Inden for kirken symboliserer farven lilla advent og faste, og lilla klæder kan bruges som symbol på, at man har en vis rang, status og autoritet.

Rød og blå giver lilla

Lilla er en sekundærfarve, altså en farve der opstår ved blanding af to primærfarver, i dette tilfælde af rød og blå. Du kan blande et hav af forskellige nuancer af lilla, og det er blandingsforholdet, der afgør, om den lilla farve er kold eller varm.
 

Lilla er komplementærfarve til primærfarven gul. Komplementærfarverne er hinandens modsætninger og kan bruges til at fremhæve hinanden. Hvis du ønsker at fremhæve en lilla nuance i fx et maleri, din påklædning eller boligindretning, kan du derfor med fordel bruge gule toner.

Farverne violet og lilla forveksles ofte, men der er ikke tale om den samme farve. Violet er en spektralfarve, altså en naturlig farve med sin egen bølgelænge, og derfor kan farven violet også ses i en regnbue. Derimod er lilla ikke en spektralfarve, men ligesom fx grå er det en farve, der rent faktisk ikke eksisterer. Den lilla farve har ikke sin egen bølgelængde, men den består af den blå og den røde farves. Når vores øje ser farven på fx et lilla maleri, ser det blåt og rødt, men fordi det blå og røde lys observeres og sendes videre til hjernen som en enkelt information, registrerer hjernen signalet som én farve, nemlig lilla.

Mine lilla malerier

I mit arbejde som kunstmaler anvender jeg flere forskellige nuancer af lilla i mine malerier. Et lilla maleri kan ofte give liv og dynamik til det rum, det hænger i, og når du ser på mine lilla malerier, kan de vække en lang række associationer hos dig. Det kan fx være hellighed, mystik, spiritualitet, adelighed, visdom, åndelighed, fromhed, kreativitet og luksus.
 

Vil du gerne se mine lilla malerier ”live”, er du velkommen til at kontakte mig for at aftale et besøg i mit galleri i Egå nord for Aarhus.