Sorter på farver:
eller sorter på størrelse:

Pink malerier

Når jeg maler mine farverige malerier, bruger jeg forskellige farvesammensætninger, og du kan i toppen af siden sortere mine kunstværker efter, hvad der er den dominerende farveskala. Dermed kan du nemt og hurtigt finde de malerier, der indeholder lige præcis din yndlingsfarve og passer ind hjemme hos dig.

Pink signalerer femininitet og elegance  

Pink er en lysere og klarere udgave af den røde farve, og den består af en kombination af rød og hvid. Afhængig af forholdet, du blander farverne i, kan du få forskellige pink nuancer, som fx magenta, lyserød og rosa. Farven er muntre og symboliserer godhed, skønhed og elegance.
 

Oprindeligt er pink et engelsk ord, som vi fx kender fra tegneserien "The Pink Panther". Det er på dansk oversat til "Den lyserøde panter", og det viser den tendens, der er med ofte at bruge ordet pink synonymt med farven lyserød. Mange skelner dog også mellem de to farver ved at kalde de mere violette og kraftige lyserøde farver for pink, mens de mere blege farver med mere hvidt indhold beskrives som lyserøde.
 

Farven pink kan have forskellig kulturel betydning afhængig af, hvor i verden man befinder sig. I Kina blev den pink farve først udbredt, da man fik kontakt med den vestlige verden, og på kinesisk betyder ordet pink derfor ”fremmed farve”.


I Japan forbindes farven pink med maskulinitet, og når de velkendte, japanske kirsebærtræer blomstrer en gang om året, siges deres pink blomster at repræsentere de unge, japanske krigere, der er faldet i kamp. I den vestlige kultur opfatter vi generelt farven pink stik modsat af japanerne. Her betragter mange nemlig pink som en feminin farve.
 

En sjov detalje om farven pink er, at farven er blevet brugt i fængselsceller for at gøre de indsatte mindre aggressive og voldelige. Nogle mener nemlig, at pink er en rolig farve, der gør folk mere venlige og reducerer uberegnelig og voldsom adfærd.

Mine pink malerier

Jeg skaber abstrakte malerier med et væld og forskellige farvesammensætninger. I min kunst maler jeg med forskellige nuancer af lyserød og pink. Et pink maleri udstråler power og energi, og det vil ofte have en opkvikkende effekt på omgivelserne.
 

Når du lader blikket gå på opdagelse i mine pink malerier, kan der opstå associationer til positive energier som fx åndelig helbredelse, femininitet, venskab, kærlighed og samvær.
 

Du er meget velkommen til at besøge mit galleri, hvor du kan se bl.a. mine pink malerier. Tag gerne kontakt til mig for at aftale et tidspunkt til en fremvisning.