Sorter på farver:
eller sorter på størrelse:

Gule malerier

Mine abstrakte kunstmalerier indeholder en lang række forskellige farvesammensætninger. I toppen af denne side kan du sortere mine billeder efter farveskala og få overblik over de af mine værker, der indeholder dine helt personlige yndlingsfarver. Sådan kan du hurtigt finde det farverige maleri, der matcher de omgivelser, som du vil puste nyt liv i med et farverigt maleri.
 

Når man nævner farven gul, vil mange mennesker som det første tænke på "solgul" eller "påskegul", altså en klar og stærk gul farve, men gul er meget mere end det. Jeg har personligt haft et lille forbehold for at arbejde med farven gul, men efter helt bevidst at have arbejdet med den i mine malerier, er jeg faktisk blevet rigtig glad for de mange gul nuancer. Den gule farve tilfører en dejlig friskhed og varme til maleriet, og den giver et forfriskende pust til de lidt mørkere farver, synes jeg. 
 

Min gule favoritnuancer stikker faktisk lidt i hver sin retning, for jeg er nemlig vild med de helt sarte, gyldne farver og de noget mørkere toner, hvor den gule farve nærmer sig den orange. Et maleri i de lyse gule nuancer vil virke lyst, let og friskt, mens et gult maleri i en lidt mørkere nuance vil udstråle en dejlig varme.

Gul signalerer lys, glæde og optimisme

Mange steder i verden står farven gul som et symbol på jalousi, falskhed og bedrag, men der knytter sig også en lang række positive associationer til farven gul. Farven fremkalder optimisme, glæde, håb, lykke, idealisme og vækker fantasien. Vi forbinder farven gul med solskin, sommer og lys. Navnet gul er afledt af guld, der er det mest ædle metal, og derfor står farven gul også for hellighed, rigdom og herlighed.

Bevæger vi os tilbage i historien og ind i religionens verden, støder vi på, at gul i Østen blev forbundet med universets centrum. I Kina var gul den fornemste af alle farver, og den var i perioder forbeholdt kejseren.
 

I mayakulturen var gul symbol for verdenshjørnet syd, og i græsk mytologi repræsenterede den gule farve solguden Apollon.
 

Gul er (sammen med hvid) pavens farve, og inden for islam er gul et symbol på visdom. I kristendommen symboliserer gul det evige lys, Guds herlighed og magt, og farven står således for guddommelighed og visdom.
 

Endelig repræsenterer den gule farve inden for astrologien stjernetegnet løven.

Mine gule malerier

Når jeg maler, bruger jeg flere forskellige toner af gult i mine billeder. Den oplevelse, du får ved at betragte et maleri, er altid et individuelt fortolkningsspørgsmål, men mine gule malerier kan fx frembringe positive associationer som glæde, håb, optimisme, lykke, sol, sommer, lys og farven kan vække kreativiteten. 
 

Vil du gerne opleve mine gule malerier på tæt hold, skal du være hjerteligt velkommen til at besøge mit galleri, der ligger i Egå lige nord for Aarhus. Kontakt mig gerne, så vi kan aftale dit besøg.