Sorter på farver:
eller sorter på størrelse:

Grønne malerier

Jeg skaber mine abstrakte malerier med et væld af forskellige farvesammensætninger. Øverst på siden kan du sortere mine malerier efter, hvilken farveskala der dominerer. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke malerier der indeholder din yndlingsfarve og passer bedst ind i de omgivelser, du gerne vil udsmykke med farvestrålende kunst.

Grøn symboliserer håb og liv

Inden for farvesymbolikken siger man, at grøn symboliserer håb, vækst og alt levende. Der knytter sig altså en lang række positive associationer til farven grøn.

Farven har forskellige betydninger på mange områder, fx har den sneget sig ind mange steder i det danske sprog. Man siger fx, at ”håbet er lysegrønt”, vi betegner en nybegynder som en ”grønskolling” og bruger farven grøn til at signalere ”fri bane”. Vi bruger også farven i udtrykket ”at være grøn af misundelse” og endelig taler vi også om den miljøbevidste ”grønne energi”.

Også inden for religion finder vi den grønne farve brugt som symbol. Korset, Jesus blev hængt på, afbildes ofte som grønt for at symbolisere håb og frelse. Derudover vises evangelisten Johannes tit iklædt en grøn kappe.
 

I det gamle Grækenland blev farven grøn brugt som et symbol på sejr, og i dag er grøn nationalfarven i Irland og har stor religiøs betydning for landets mange katolikker. Et sidste eksempel, man kan nævne, er den grønne farves brug i astrologiens verden, hvor stjernetegnene krebs, skytte og fisk symboliseres med forskellige nuancer af grøn.

Mine abstrakte, grønne malerier

Jeg arbejder med flere forskellige nuancer af grøn i mine malerier. Farven grøn kan virke roligt, harmonisk og forfriskende på beskueren. Når du betragter mine grønne malerier, kan det vække associationer som natur, miljø, held, genfødsel, velstand, vitalitet, fornyelse, optimisme, ungdom, energi, forår, vækst og friskhed. Som med al anden kunst er oplevelsen af et maleri helt op til den enkeltes fortolkning. Det er bare med at lade blikket gå på opdagelse i mine grønne malerier og lade fantasien få frit spil.
 

Har du lyst til at se nærmere på mine grønne malerier, er du meget velkommen til at kontakte mig for at bestille en fremvisning i mit galleri.