Sorter på farver:
eller sorter på størrelse:

Akrylmalerier

Her på siden finder du mit store udvalg af flotte akrylmalerier, der alle sprudler af flotte farver og god energi. Disse moderne og farverige akrylmalerier er, som navnet antyder, malet med akrylmaling.

Hvorfor akrylmaling?

Jeg arbejder på fuldtid som kunstmaler, så jeg bruger rigtig meget tid i mit atelier. Min malestil er abstrakt og farverig. Jeg maler på lærred, men jeg er samtidig ikke bleg for også at udfordre andre materialer. Til mine malerier har jeg har valgt at bruge akrylmaling, da det passer rigtig godt til den måde, jeg arbejder på.
 

Den akrylmaling, jeg bruger til mine malerier, er kendetegnet ved dens gode kvalitet og høje pigmentindhold. Et højt pigmentindhold betyder kort fortalt, at farven er mere koncentreret, da der ikke er så meget fyldstof i. Det har stor betydning for det færdige resultat og for holdbarheden af malerierne. Et acrylmaleri, der er malet med maling af god kvalitet og et højt pigmentindhold, vil være mere modstandsdygtigt, og det vil dermed ikke så let falme og miste sin glans. 

 

En lille sjov detalje med hensyn til de farvepigmenter, der bruges i akrylmalingen, er, at prisen på dem – og dermed også på selve malingen – varierer meget. Nogle af de dyreste farvepigmenter er kobolt (blå) og kadmium (rød), og en bøtte med rød maling er derfor markant dyrere end fx en bøtte i samme størrelse med grøn maling. Det skyldes udelukkende at de røde farvepigmenter er meget sværere at udvinde, og akrylmalingen er dermed meget dyrere at fremstille.

Andre typer af maling

Som sagt skaber jeg mine malerier ved hjælp af farvestrålende akrylmaling. Der er dog to andre typer maling, jeg også gerne vil give et lille ord med på vejen, nemlig oliemaling og akvarelmaling.
 

Jeg har specialiseret mig i brugen af akrylmaling, og jeg må derfor være ærlig og sige, at mit personlige kendskab til både oliemaling og akvarel derfor er meget begrænset. Jeg stiftede bekendtskab med oliemaling på et semester, som jeg tog på Aarhus Kunstakademi. Her oplevede jeg den store forskel, der er på oliemalings og akrylmalings tørretider. Akrylmaling tørrer forholdsvis hurtigt (man kan dog tilsætte et malermiddel, der forlænger tørretiden, hvis man ønsker det), hvorimod oliemaling er flere dage eller endda uger om at tørre. Det giver selv sagt nogle helt andre arbejdsgange i maleprocessen, og der er rig mulighed for at arbejde “vådt i vådt”, når man bruger oliemaling.
 

Det er efterhånden virkelig lang tid siden, at jeg ganske kort prøvede kræfter med akvarelmalingens kunst. Det er en form for flydende vandfarve, der oftest bruges på tykt akvarelpapir. Da det hurtigt suger farven til sig, fanger bordet med det samme, når du maler med akvarelmaling.
 

Om du befinder dig bedst med at bruge den ene, anden eller tredje type maling, er i høj grad et spørgsmål om arbejdsmetode og temperament. Har du mod på selv at kaste dig ud i at male, kan du jo prøve at eksperimentere lidt med alle tre varianter. Ofte er det muligt at købe små prøvesæt med maling, så du ikke skal ud og investere i det helt store sortiment, før du finder det materiale, du befinder dig bedst med.
 

Med akrylmalingen er jeg landet på rette hylde, og jeg bruger den til at skabe mine moderne og farvestrålende akrylmalerier, som du finder her på min hjemmeside.

Akryl malerier med mange lag og kontraster

Selvom jeg som kunstmaler udelukkende bruger akrylmaling til mine malerier, tilsætter jeg gerne nogle fine effekter med fx spraymaling, fordi det efter min mening giver et godt modspil til den traditionelle akrylmaling.  
 

Jeg arbejder meget bevist med udtrykket i mine malerier, og til det bruger jeg mange forskellige teknikker. Det er med til at give det færdige maleri kontraster og en god energi. Det kan være en vekselvirkning af meget tynde og næsten transparente lag akrylmaling kombineret med tykke og massive strøg af en federe og mere kompakt maling.

 

Derudover arbejder jeg rigtig meget med farvernes virkning og den måde, som de skaber modspil eller komplementerer hinanden på. Det er ofte kontrasterne, nuancerne og farvernes indbyrdes spil, der gør forskellen og danner det færdige maleri. Ofte er mine acryl malerier bygget op af rigtig mange farvelag, og i sidste ende er det et samspil af det hele, der gør, at maleriet er interessant at kigge på - også over længere tid. Så kig dig omkring her på siden, lad blikket vandre og gå på opdagelse i de mange lag og detaljer, mine akryl malerier rummer.

Akrylmalerier i mange størrelser

Jeg maler acrylmalerier i både stor, mellem og lille størrelse. På den måde kan du altid finde et akrylmaleri, der passer til lige præcis den placering, du ønsker at udsmykke. Den største størrelse malerier, jeg i øjeblikket tilbyder her på hjemmesiden, måler 200 x 150 cm, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg helt personligt foretrækker de store lærreder, ja jeg vil næsten sige: Jo større jo bedre! 

Selvom et stort lærred naturligvis betyder et stort arbejde, nyder jeg virkelig de store armbevægelser og al den plads, jeg har at udfolde mig på, når jeg skaber et akrylmaleri på et lærred af den størrelse. Det er nok også grunden til, at de små lærreder ikke fanger mig på helt samme måde. Jeg kan indimellem føle, at jeg må begrænse mig og holde lidt igen med mine kreative udfoldelser for at undgå, at de små lærreder bliver overdængede og uden rød tråd og harmoni.
 

Øverst her på hjemmesiden kan du sortere mine malerier alt efter størrelse, så du hurtigt får et overblik over de akrylmalerier, der passer perfekt ind på den væg, du gerne vil udsmykke med et abstrakt og farverigt kunstværk

Malerier til salg

Når jeg har lagt sidste hånd på mine abstrakte acrylmalerier, behandler jeg dem med lak. Dermed får de en modstandsdygtig overflade, der er med til at beskytte billedet og øge dets holdbarhed. Akryl malerier er generelt meget holdbare, så man kan have glæde af sit billede i rigtig lang tid.
 

Til sidst får akrylmaleriet filtdupper på bagsiden og der monteres en snor til ophæng. Så er processen ved vejs ende, og acryl malerierne er klar til at komme ud i verden og finde et nyt hjem, hvor de kan lyse op med deres smukke, klare farver og forhåbentlig bringe glæde i mange år.

 

Her på min hjemmeside finder du mit store udvalg af akryl malerier i forskellige størrelser og farvesammensætninger. Falder du for et af mine akrylmalerier, kan det købes her på siden. Så vil det blive leveret hjemme hos dig selv eller til en pakkeshop, hvor du kan hente det, når det passer dig.
 

Har du lyst til at se mine akrylmalerier ”live”, inden du beslutter dig, er du også meget velkommen til at komme på et besøg i mit galleri. Kontakt mig gerne for en fremvisning. Jeg har både et atelier, hvor jeg udfolder mig kreativt og skaber mine akrylmalerier, og mit eget galleri ved siden af, hvor jeg gerne fremviser mine færdige akrylmalerier.

 

Det er altid rart at kunne se maleriet hjemme hos sig selv, inden man tager den endelige beslutning, så hos mig får du også muligheden for at låne et acryl maleri med hjem på prøve.
Skulle billedet mod forventning ikke være det helt rigtige, har du som kunde altid 14 dages returret (bemærk venligst at returretten ikke gælder ved køb af rammer). 
 

Jeg tilbyder gratis fragt på alle mine malerier, men hvis du får brug for at returnere et maleri, skal du dog selv dække omkostningerne.

 

Har du spørgsmål til mine akryl malerier, levering eller andet, er du meget velkommen til at kontakte mig.